Lidmaatschap

Lid worden van KSV De Betuwe is lid worden van een sportieve en dynamische vereniging die over een eigen goed geoutilleerde schietbaan beschikt. En natuurlijk biedt het lidmaatschap ook een financieel voordeel, immers het bedrag dat u moet betalen voor uw “rondje duiven” is aanzienlijk lager dan dat voor gastschutters en recreanten. Maar we bieden u als beginnend schutter meer dan alleen een serie kleiduiven. Gedurende het eerste jaar van uw lidmaatschap wordt u begeleid door één van onze KNSA gediplomeerde instructeurs, die u niet alleen helpt de mogelijkheden van onze schietbaan goed te leren kennen, maar ook de veiligheidsregels uitlegt en, uiteraard, u helpt uw schietvaardigheid te verbeteren.

Lid worden

Als u overweegt om lid te worden van KSV De Betuwe, verzoeken wij u het contactformulier in te vullen, dan wel tijdens de openingstijden telefonisch een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. U dient een identiteitsbewijs en twee pasfoto’s mee te nemen. U krijgt dan uitvoerige informatie over het lidmaatschap van KSV De Betuwe, de toelatingsprocedure, openingstijden en prijzen. In het download center vindt u in pdf formaat de statuten en het huishoudelijk reglement van KSV De Betuwe, alsmede andere belangrijke regelingen.

Na aanmelding volgt een proefperiode van één maand waarin u kennismaakt met KSV De Betuwe en waarin u vier keer op de schietbaan onder begeleiding van een instructeur een aantal kleiduiven schiet. Tevens heeft de ballotage commissie met u een gesprek o.a. over de vraag waarom u lid wilt worden van KSV De Betuwe. Samen met de instructeur adviseert de ballotage commissie het bestuur ontrent uw geschiktheid om gedurende minimaal zes (6) maanden de status van aspirant te verkrijgen. Na afloop van deze periode van totaal dus minimaal zeven (7) maanden, besluit het bestuur of u lid kan worden van onze vereniging.

Het model-aanmeldingsformulier/eigen verklaring (en toelichting) voor aspiranten vindt u hier.

Junioren

KSV De Betuwe heeft een speciaal trainingprogramma voor jongeren vanaf omstreeks de veertienjarige leeftijd (afhankelijk van de fysieke mogelijkheid) om zich al vroeg te bekwamen in het kleiduivenschieten. Zij krijgen de status van “junior”. Als zij de achttienjarige leeftijd bereiken worden zij gewoon lid, met alle rechten en plichten.

Het model-aanmeldingsformulier/eigen verklaring (en toelichting) voor junior-aspiranten vindt u hier.

Hebt u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.